Verhalen

Meet our team: Georgie

07 september 2023

Georgie Kusbiantoro

Verhalen

Meet our team: Georgie

07 september 2023

Elk jaar werken we ijverig toe naar die elf magische dagen in januari waar – al is het maar voor even – cinema van over de hele wereld Rotterdam overspoelt in een korte maar hartstochtelijke liefdesaffaire. In deze serie zetten we de schijnwerpers op de mensen die achter de schermen hard werken om dit allemaal mogelijk te maken.

 Georgie Kusbiantoro

Wat is je naam en waar kom je vandaan?

Mijn naam is Georgie Kusbiantoro. Ik ben opgegroeid in Heemskerk (Noord-Holland) en woon nu in Leiden. 

Wat is je functie bij IFFR?

Coördinator Donaties, Mecenaat en Events. 

Ik houd me bezig met allerlei donateurs gerelateerde zaken tot het organiseren van de activiteiten voor donateurs. Daarnaast coördineer ik de evenementen die georganiseerd worden vanuit het Funding & Business Growth team. 

Welke tip zou je aan festivalgangers geven?

Om keuzestress te voorkomen kies ik vaak eerst een tijdslot, en dan kijk ik vervolgens wat me aanspreekt. Afgelopen editie had ik bijvoorbeeld om 10:00 uur ‘s morgens nog tijd. Toen heb ik Geylang van Boi Kwong gezien. Op basis van de omschrijving sprak deze film mij in eerste instantie niet aan, maar uiteindelijk heb ik mij toch ontzettend vermaakt. Dat vind ik het leukste aan festivals, dat je je kan laten verrassen. Zeker met zo’n groot aanbod maak je het jezelf wat makkelijker door restricties te geven. 

Wat is je favoriete IFFR-film tot dusver?

Die ik tijdens IFFR heb gezien: Letzter Abend. Ik was niet per se van plan deze film te zien, maar tijdens de opening sprak ik filmmaker Lukas Nathrath, die me vroeg om te komen omdat hij bang was dat de zaal niet vol zou zijn voor zijn première. Uiteindelijk zat de zaal vol en draait de film in bioscopen. Het was de eerste film die ik tijdens het festival zag, een goede start dus! 

Helaas heb ik tijdens IFFR niet alles kunnen zien wat ik wilde zien (een nadeel aan de tijdslot-tactiek). 

Na het festival heb ik The Blue Caftan van Maryam Touzani nog gezien, die vond ik echt ontzettend mooi. Telkens als ik nu naar de bioscoop ga en een IFFR-titel tegenkom, kan ik nog een klein stukje langer nagenieten van het festival. Dan zonder de werkstress! 

Nachtuil of vroege vogel?

Absoluut een ochtendmens. Ik sta met plezier een half uur eerder op als dat betekent dat ik mijn ochtendritueel kan verlengen: lekker rustig ontbijten, een puzzelboekje erbij en m’n kat aaien voor de drukte in de ochtendspits begint. 

Wat is het laatste boek dat je gelezen hebt?

Someone Who Will Love You in All Your Damaged Glory , van Raphael Bob-Waksberg. Een collectie van grappige en ontroerende korte verhalen over de liefde en relaties. Voor wie het heeft gelezen, mijn favorieten zijn die met de geit offeringen en ‘We will be close on 18 July’. Voor wie het niet heeft gelezen: zeker een aanrader. 

Iets dat mijn collega’s niet over mij weten is….

Ik brei heel graag. Het begon met het breien van een sok tijdens de eerste lockdown. Nu heb ik stapels truien die ik zelf heb gebreid, heb ik altijd wel een project bij me voor in de trein en inmiddels ben ik ook aan het leren om wol te spinnen. Breien is niet alleen voor creatieve oma's – dat is tenminste wat ik mezelf vertel.

Andere berichten over IFFR 2023