Wachtrij

Bij de start van de online kaartverkoop voor IFFR 2020 wordt gebruik gemaakt van een wachtrij. Hieronder uitleg en tips!

Op donderdag 16 januari 2020 om 20:00 uur, bij de start van de speciale voorverkoop voor vrienden, word er een wachtrij gehanteerd. Dit is ook het geval de dag erna, als op vrijdag 17 januari 2020 om 20:00 uur de kaartverkoop voor iedereen start. De wachtrij wordt gebruikt om de vele websitebezoekers zo goed mogelijk door het bestelproces te loodsen.

IFFR 2020 queue

Hoe beland ik in de wachtrij?

Je belandt in de wachtrij door in te loggen of op de knop 'Neem plaats in de wachtrij' op de homepage van IFFR.com te klikken. Vanwege de voorbereidingen die getroffen moeten worden, is het op donderdag 16 januari van 19:30 tot 20:00 uur en op vrijdag 17 januari van 19:30 tot 20:00 uur even niet mogelijk om in te loggen, of tickets te bestellen. Op deze momenten zal er een 'pre-wachtrij' geactiveerd zijn. Als je daarin belandt en je laat het scherm openstaan, dan word je om 20:00 uur automatisch in de wachtrij geplaatst. Klik je het scherm weg, dan kun je vanaf 20:00 uur zelf plaatsnemen in de wachtrij door in te loggen op de website of op de knop 'Neem plaats in de wachtrij' op de homepage te klikken.

LET OP: was je al voor 19:30 uur ingelogd, klik dan op de knop 'Neem plaats in de wachtrij' op de homepage van IFFR.com.

Wat moet ik doen als ik in de wachtrij sta?

Helemaal niets! We bieden je wel wat vermaak op de wachtrij-pagina, en verder is het zaak om in de gaten te houden of je al bijna aan de beurt bent. Goed om te weten is dat de verwachte tijd om op de website te komen vaak lager uitpakt dan wat in het begin wordt vermeld. Tip: om te zorgen dat alles soepel verloopt, gebruik slechts een browser en zorg dat je niet meerdere tabs open hebt staan.

Wat kan ik vooraf doen?

Je hoeft niet ver voor 20:00 uur op de website te zijn. Om 20:00 uur krijgt iedereen die op dat moment in de 'pre-wachtrij' staat een willekeurig nummer in de wachtrij toegewezen. Het maakt dus niet uit of je er om 19:30 uur al bent of een paar minuten voor 20:00 uur. Iedereen heeft gelijke kansen. Neem je later dan 20:00 plaats in de wachtrij, dan sluit je wel achter in de rij aan. Verder kun je je op de volgende manieren voorbereiden op de start van de kaartverkoop:

 • Zorg voor een stabiele internetverbinding en gebruik slechts een browser
  Het wegvallen van de internetverbinding is een veelvoorkomende reden waarom een bestelling niet kan worden afgerond of waarom je opnieuw in de wachtrij wordt geplaatst.
 • Maak een persoonlijke account aan
  Door rechtsboven op deze website te klikken op het poppetje, kun je je registreren voor een persoonlijke account. Let op: dit is op donderdag en vrijdag van 19:30 tot 20:00 uur even niet mogelijk.
 • Maak je persoonlijke agenda
  Vanaf woensdag 15 januari 2020 is het festivalprogramma op deze website te vinden. De films en events die je wilt bezoeken kun je als favoriet markeren door op het hartje te klikken op de film- of eventpagina. Vervolgens kun je op basis van jouw favorieten in één keer een persoonlijke agenda samenstellen. Dit doe je door in je account je favorieten te bekijken en vervolgens op de agenda-button te klikken. Je kunt vanaf een pagina over een film of event ook een losse voorstelling aan je agenda toevoegen. Zodra de kaartverkoop is gestart kun je jouw persoonlijke agenda vinden in je account, en vanuit daar de geplande films en events in je winkelmandje plaatsen. Let op: op donderdag en vrijdag is het van 19:30 tot 20:00 uur even niet mogelijk om in te loggen.
 • Voeg connecties toe
  Zorg ervoor dat jouw connecties klaar staan voor de start van de kaartverkoop. Je kunt connecties toevoegen via de knop 'Tickets toewijzen' in je account, zodat je bij de start van de kaartverkoop alleen nog maar de tickets aan je connecties hoeft toe te wijzen. Lees hier meer over bij de Veelgestelde Vragen over Tiger Members. Let op: op donderdag en vrijdag is het van 19:30 tot 20:00 uur even niet mogelijk om in te loggen.
 • Zet het geluid van je computer aan
  Het wachtrijsysteem laat je namelijk door middel van een geluidssignaal weten wanneer je aan de beurt bent om tickets te kopen.

Vragen?

Voor vragen of hulp bij het bestellen is er een helpdesk geopend, bereikbaar op 010-8909000 en via [email protected].