News

Winnaar Yellow Robin Award op Curaçao IFFR

Tijdens de afgelopen editie van Curaçao IFFR is de Yellow Robin Award uitgereikt aan Antes que cante el gallo (Before the Rooster Crows) van Ari Maniel Cruz uit Puerto Rico. De filmmaker won daarmee een geldprijs van USD 10.000, een vertoning op het aankomende IFFR en deelname aan de CineMart.

Ante que cante el gallo wordt opgenomen in het programmaonderdeel Bright Future van het 46ste International Film Festival Rotterdam, dat plaatsvindt van 25 januari t/m 5 februari 2017. Regisseur Ari Maniel Cruz zal op het aankomende IFFR ook deelnemen aan de CineMartAnte que cante el gallo is een coming of age-drama waarin een Puerto Ricaans tienermeisje in het huis van haar strenge grootmoeder wacht totdat ze naar haar moeder in Amerika mag verhuizen. Dat gaat niet door. Terwijl ze haar wonden likt en met de puberteit worstelt, staat na een jarenlange gevangenschap opeens haar biologische vader voor de deur. 

Short Movies Big Stories

Naast de Yellow Robin Award werd ook de Short Movies Big Stories Award uitgereikt tijdens Curaçao IFFR. In deze competitie waren drie korte films genomineerd voor de grote prijs: een reis naar Nederland om (een deel van) International Film Festival Rotterdam bij te wonen en de film te vertonen in het educatieprogramma voor scholieren. De winnaar is Gula van de Colombiaanse filmmaker Oscar Orjuela. Naast deze eerste prijs was er dit jaar een tweede prijs van USD 500, die ging naar Rovendley Welvaart voor Layo. De genomineerden waren: Drowning in Red van Maxine Russel, Layo van Rovendely Welvaart en Gula van Oscar Orjuela.